Kevin Šenon je britanski pisac i avanturista koji je, u ...

Kevin Šenon je britanski pisac i avanturista koji je, u želji da je bolje upozna, dva puta prepešačio celu Srbiju! Jednom od severa ka jugu i drugi put od juga ka severu. Ukupno 900 kilometara za dva i po meseca.

„Pre prve posete, nisam znao mnogo o Srbiji. Uglavnom slušao loše stvari. Nakon putovanja kroz celu Evropu, kada su me prijatelji i članovi porodice pitali, koja mi je omiljena zemlja, bez razmišljanja sam odgovarao – Srbija. Tek tada sam postao svestan koliko u Velikoj Britaniji imamo pogrešnu sliku o Srbiji, zemlji koja je udaljena samo 2-3 sata avionskog leta. Tada sam rešio da se vratim i organizujem pešačku ekspediciju kroz celu zemlju.“ – rekao je Kevin o svojim motivima za ovakav podvig.

Po povratku u Veliku Britaniju svoju priču o Srbiji, ljudima koje je upoznao, hrani koju je probao, gostoprimstvu i stvarima koje je video pretočio je u knjigu pod naslovom Walk Serbia.

Finansijska sredstva za izdavanja knjige pokušaće da obezbedi uz pomoć kampanje na poznatom internet sajtu kickstarter.com gde korisnici mogu da podrže projekte koje sami izaberu, a zauzvrat dobiju specijalne nagrade kada se projekat ostvari.

U ovom slučaju, nagrade uključuju potpisane knjige na srpskom ili engleskom jeziku i putovanje i petodnevnu pešačku turu po Srbiji sa autorom, u zavisnosti od visine donacije. Više o kampanji možete saznati ovde.

Izvor: Srbija.travel