Marija Labović inače vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije izjavila je da je interesovanje građana za odmor u Srbiji uz vaučer veliko i da će Turistička organizacija Srbije što bolje predstaviti građanima sve potencijale domaćeg turizm

Turistička organizacija Srbije

Marija Labović inače vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije izjavila je da je interesovanje građana za odmor u Srbiji uz vaučer veliko i da će Turistička organizacija Srbije što bolje predstaviti građanima sve potencijale domaćeg turizma u čemu prednjače banje i banjski turizam.

Marija Labović TOSMarija Labović je kazala da TOS na svom štandu na Sajmu turizma zajedno sa Ministarstvom turizma pokušava da vaučere za subvencionisanje odmora u Srbiji što bolje predstavi domaćim gostima.

"Želimo da svima koji su zainteresovani za subvencionisano letovanje ponudimo odgovore na pitanja za sve njihove nedoumice i objasnimo im kako da dođu do vaučera ili da se registruju za njih", kazala je Labovićeva.

Podaci pokazuju prema rečima Marije Labović da su građani najviše zainteresovani za banje, ali traže se i ostale destinacije i naglasila da je Sajam turizma u Beogradu koji se ove godine održava 38. put najveća manifestacija te vrste u regionu i veoma je značajna za promociju turizma Srbije i inostranim turistima.

Glavna tema prezentacije Srbije na Sajmu turizma je Dunav, ali i ostale reke i jezera u zemlji, kao i godišnjica rođenja Nikole Tesle, jer je to važan deo kulture Srbije, kaza je Labovićeva.

"Ove godine smo uveli novinu i napravili virtuelnu prezentaciju turističkih destinacija u Srbiji, što je iskorak u predstavljanju turističkih destinacija. Srbija ima mnogo toga da ponudi, kao što je gradski odmor, banje, planine, kao i aktivan odmor", kazala je ona.

Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je ranije da je Vlada Srbije dodeljivanjem vaučera pomogla razvoj turizma jer je prošle godine podelila 14.000 vaučera preko kojih je ostvareno 118.000 noćenja, a na spisku je bilo 244 objekata.

Ove godine, prema njegovim rečima, cilj je da do kraja godine bude podeljeno 46.000 vaučera i da se prijavi oko 500 hotela i ugostiteljskih objekata u kojima će biti moguće realizovati vaučere.

Novinar: Dragan Prvulović