Ministar Rasim Ljajić izjavio je danas da se od početka godine prijavilo više od hiljadu građana za preuzimanje vaučera za odmor na domaćim destinacijama. Ministarstvo očekuje da do kraja godine podeli oko 46.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Ministar Rasim Ljajić izjavio je danas da se od početka godine prijavilo više od hiljadu građana za preuzimanje vaučera za odmor na domaćim destinacijama. Ministarstvo očekuje da do kraja godine podeli oko  46.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Rasim Ljajić

Ministar za trgovinu i turizam Rasim Ljajić izjavio je danas da je za prvih 20 dana ove godine 1.100 građana izrazilo interesovanje za preuzimanje vaučera za podsticaj domaćeg turizma.

"Mi smo zadovoljni...Ispunićemo cilj da 46.000 vaučera bude podeljeno do kraja godine i da tako pomognemo domaći turizam", kazao je Ljajić za RTS.

Ljajić je rekao da je u toku formalno-pravna procedura za objavljivanje javnog poziva za davanje u zakup hotela na Staroj planini, koja bi trebalo da se to završi u roku od sedam do deset dana. On je ponovio da je kompanija Falkenštajner izrazila spremnost da učestvuje u javnom pozivu za zakup tog hotela i da pokazuje interes za nove investicije na tom prostoru. Krajem prošle godine Falkenštajner je raskinuo ugovor o upravljanju hotelom Stara planina. Kako je ta kompanija tada saopštila, do raskida je došlo jer JP Stara Planina nije ispunjavalo obaveze, kao i zbog promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera. Hotel sa četiri zvezdice Stara planina na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak sa predstavnicima kompanije Falkenštajner i informisao ih da će biti raspisan tender za zakup hotela na Staroj planini. Predstavnici Falkenštajnera rekli su da će se prijaviti za učešće na tenderu i da su zainteresovani zakup hotela, ukoliko njihova ponuda bude najbolja. Odgovarajući na pitanje da li je moralo da dođe do toga da ova kompanija najavi da će se povući sa Stare planine Ljajić je rekao da njeno povlačenje sigurno ne bi bilo dobra vest ali da "sada postoji pozitivan smer saradnje". "Sigurno da nije dobra vest ako jedan takav hotelski lanac donese odluku da se povuče iz zemlje, ali u svakom slučaju sada imamo pozitivan smer u budućoj saradnji sa Falkenštajnerom.

Izvor RTS