Ovogodišnje izdanje tradicionalne gradske manifestacije humanitarnog karaktera Ulica otvorenog srca ...

Ovogodišnje izdanje tradicionalne gradske manifestacije humanitarnog karaktera Ulica otvorenog srca će se 01. januara održati pod sloganom „Nek nas ljubav greje“. Tačno u podne, posetioce će pozdraviti gradonačelink Beograda Siniša Mali, posle čega će uslediti vatromet i karnevalska povorka zabavljača.

Pored Svetogorske ulice i dela Makedonske (od Takovske do zgrade Doma omladine) Ulica otvorenog srca će se ove godine održati i u Skadarskoj ulici. Na Pjaceti ispred Ateljea 212, „Srpskoj kafani“, ispred zgrade Opštine Stari Grad, Radio Beograda, Kuće Đure Jakšića u Skadarliji, bistroa „Familija“ posetioci će uživati u raznovrsnom zabavnom programu.

Glavni program za posetioce izvodiće naši poznati glumci i pevači: Neša Galija, dečiji hor „Čarolija“, Leontina, Ivana Negativ, Tijana Dapčević, Marina i Marija Gobović, glumci-pevači: Aleksandra Đoković, Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković i Aleksandar Stefan Radišević, mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Salsa Y Punto – kubanski orkestar, Duvački orkestar…), a deo programa simultano će se izvoditi i u Skadarliji.

Kao i do sada, osim što će uživati u brojnim predstavama, koncertima i drugim zabavnim sadržajima, posetioci „Ulice otvorenog srca“ moći će i da se priključe humanitarnoj akciji, i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Humanitarna akcija ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ biće posvećena deci i izgradnji novog i većeg prostora za decu Prihvatilišta Beograd.

Sredstva će se prikupljati kupovinom novogodišnjih čestitki / razglednica koje će ujedno biti i glavno obeležje ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ .

U okviru humanitarne akcije, Turistička organizacija Beograda i BS Turs organizuju razgledanje Beograda otvorenim autobusom. Polazak je sa Trga Nikole Pašića u 14.00 časova, a karte po ceni od 400 dinara se mogu kupiti u info centru TOB u Knez Mihailovoj 5.

Prihvatilište za decu, Beograd je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. Tokom 57 godina rada, u ovo ustanovi je zbrinuto preko 70.000 dece.

Izvor: Srbija.travel