Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavlja turističke potencijale naše zemlje na ...

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavlja turističke potencijale naše zemlje na Međunarodnom sajmu turizma EMITT, koji se održava od 28. do 31. januara 2016. godine u Istanbulu. Na štandu veličine 45 m2, pored TOS-a, ponude predstavljaju i turističke organizacije Beograda, Novog Pazara i Republike Srpske.

Na štandu se predstavlja celina turističke ponude Srbije, sa naglaskom na ture vezane za kratke odmore u gradovima, uključujući i kulturno-istorijske znamenitosti svih destinacija. Ovom prilikom biće predstavljena i nova brošura Turističke organizacije Srbije na turskom jeziku pod nazivom „Otomansko nasleđe u Srbiji“.

EMITT 2016 je prilika i da se turske agencije i organizatori putovanja susretnu sa predstavnicima naših agencija: Eurojet, Big Blue, Kontiki, Glob Metropoliten Tours, Omnitours i hotela BG city hotel, Hotel Zira, Hotel Radisson Blu, Crown Plaza, Hotel Crystal, Hyatt Regency Belgrade, Falkensteiner, Hotel Prag, Hotel Majdan i Grand Casino Beograd, koji su ove godine na štandu Srbije.

Zainteresovanost za nastup naše zemlje na ovogodišnjem EMITT-u, govori u prilog činjenici da je Srbija već postala destinacija koju gosti iz Turske sve češće posećuju.

Interesovanje posetilaca iz Turske za turističku ponudu Srbije je u konstantnom porastu što potvrđuju i zvanični podaci Zavoda za statistiku Srbije, prema kojima je u prvih 11 meseci 2015. godine u Srbiji boravilo 60.595 posetilaca iz Turske, što je povećanje od 40 % u odnosu na isti period 2014. godine. U navedenom periodu, turisti iz Turske su ostvarili 107.398 noćenja, odnosno 39 % više. Od svih inostranih turista koji posećuju Srbiju, gosti iz Turske su na 6.mestu prema broju ostvarenih noćenja.

Posle svečanog otvaranja sajma, štand Beograda posetio je ministar kulture i turizma Turske, Mahir Unal, koji je razgovarao sa direktorima turističkih organizacije Srbije, Beograda i Novog Pazara, Marijom Labović, Miodragom Popovićem i Ljiljanom Lešević. Ministar je poželeo uspeh na sajmu predstavnicima Beograda i Srbije i izrazio očekivanje da ćemo najbolje predstaviti svoju zemlju građanima Turske. Tom prilikom ministru su uručeni promotivni materijali Srbije i prestonice.

Na štandu Srbije će danas od 14.00 časova biti organizovan koktel za predstavnike medija i turističke privrede Turske.

Izvor: Srbija.travel