Na sajmu kongresnog turizma u Ljubljani, „Conventa 2016“, Kongresni biro ...

Na sajmu kongresnog turizma u Ljubljani, „Conventa 2016“, Kongresni biro Turističke organizacije Beograda predstavio je ponudu kongresnog turizma kroz četrdeset sastanaka sa agencijama organizatorima ovog vida turizma koji je u 2015. godini Beogradu doneo prestižnu titulu treće najbolje kongresne destinacije, posle Praga i Istanbula. Ova nagrada je dodeljena na svečanosti koja je u Ljubljani tim povodom upriličena.

Pored unapred planiranih sastanaka, interes za Beograd kao kongresnu destinaciju bio je značajno veći ne samo zahvaljujući prestižnoj tituli već i činjenici da je glavni grad Srbije sve popularnija destinacija, ali i zbog stabilnosti i bezbednosti naše zemlje, što je u svetlu poslednjih previranja, postao značajan element koji opredeljuje potencijalne organizatore skupova, izjavio je Miodrag Popović, direktor TOB. .

“Beograd se u Ljubljani tako predstavio kao popularna, bezbedna i nova evropska destinacija, te u narednim godinama možemo sa sigurnošću očekivati dalji porast broja međunarodnih skupova. Kao i uvek, naša prezentacija je organizovana uz pomoć naše ambasade u Ljubljani, posebno ambasadora Aleksandra Radovanovića”, istakao je Popović.

Izvor: Srbija.travel