U Muzeju primenjene umetnosti biće predstavljena izložba „ Šta se ...

U Muzeju primenjene umetnosti biće predstavljena izložba „ Šta se dešava? – susreti umetnosti (What is going on ? – meetings of art ))“autorke Snežane Skoko. Ovo je izložba osam umetnika, dizajnera grafičkog, tekstilnog i produkt dizajna i sastoji se od 30 radova- panoa:

1. Almira Sadar (Slovenija)
2. Zora Stančič (Slovenija)
3. Ivana Podnar (Hrvatska)
4. Dorota Koziara (Poljska)
5. Bartosz Mucha (Poljska)
6. Krystyna Szczepaniak (Poljska)
7. Đorđe Balmazović (Srbija)
8. Vesna Pejović (Srbija)

“Punkt za umetnički eksperiment” je tokom 2015. godine organizovao program koji predstavlja inostrane umetnike i njihove projekte u Srbiji, kao i domaće projekte u inostranstvu, prevashodno razvijajući saradnju sa umetnicima i grupama iz regiona kao i zemljama Centralne i Istočne Evrope. Time što podstiče međusobno upoznavanje umetnika, kao i uvidom u dešavanja u umetnosti i kulturi u regionu i Evropi, Punkt doprinosi razmeni novih umetničkih ideja, tehnologija, sagledavanja društvene stvarnosti, a samim tim i aktuelnosti i prisutnosti domaće umetničke scene u širim umetničkim tokovima.

Autorka izložbe Snežana Skoko ispred Punkta već petnaest godina, kroz formu lične inicijative u kulturi i umetnosti, realizuje projekte sa ciljem umrežavanja, povezivanja, zajedničkog delovanja umetnika, kao i njihovu interakciju sa građanima radi angažovanog i kreativnog delovanja na postojeće situacije i probleme u društvu i kulturi. Skoko ovom izložbom predstavlja beogradskoj sredini svoj izbor autora i njihovo osobeno stvaralaštvo.

Izvor: Srbija.travel