U subotu, 06.02.2016, Turistička organizacija Srbije će u terminu od ...

U subotu, 06.02.2016, Turistička organizacija Srbije će u terminu od 12-16 časova organizovati promociju turističkih atrakcija Srbije na nivou P0 TC „Stadion“, gde će uz kviz znanja „Koliko poznaješ Srbiju“ i animaciju saradnika iz organizacije „Srbija za mlade“ informisati posetioce o mogućnostima koje Srbija nudi za odmor.

Sam događaj će biti prilika da se posetioci informišu i o proceduri i načinima preuzimanja vaučera za subvencionisani odmor u zemlji, meri Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja je protekle godine dala sjajne rezultate.

U februaru mesecu, mesecu turizma, Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje brojne aktivnosti okrenute kako domaćim, tako i inostranim turistima, koje imaju za cilj intenzivniju promociju turističke ponude naše zemlje.

Prvog februara startovao je nagradni kviz znanja „Znanje za putovanje“ na fejsbuk stranici TOS-a, koji će trajati celog meseca, dok će prvi u nizu promotivnih događaja u okviru meseca turizma biti sutrašnja promocija turističke ponude Srbije u tržnom centru „Stadion“ u Beogradu.

Podsećamo da TOS u mesecu turizma planira otvaranje novog INFO CENTRA u Beogradu, a biće puštena u rad i reorganizovana, osavremenjena internet stranica TOS-a koja će ići u korak sa aktuelnim trendovima internet komunikacija, kao i besplatna WIFI zona za tranzitne turiste na graničnim prelazima. Turistički potencijali Srbije promovisaće se pored sutrašnjeg događaja u TC „Stadion“ u Beogradu, i u tržnim centrima Novog Sada i Niša.

Nastup Turističke organizacije Srbije na Beogradskom sajmu turizma – IFT 2016 (18. – 21.02.2016.) biće kruna promotivnih aktivnosti TOS-a tokom meseca turizma, u okviru koga će se turistički potencijali predstaviti korišćenjem najmodernijih tehnologija.

Nakon uspešnih promotivnih kampanja, prošle godine zabeleženo je povećanje broja domaćih turista, i to za 12%, što je prvo povećanje broja domaćih turista od 2008. godine. To je podstaklo TOS da pojača aktivnosti na promociji turističke ponude namenjene domaćim turistima.

Izvor: Srbija.travel