Grad Novi Sad je objavio program za doček obe Nove ...

Grad Novi Sad je objavio program za doček obe Nove godine na Trgu slobode. Za doček Nove godine rokenrol se vraća na Trg slobode. U novogodišnjoj noći, 31. decembra, nastupiće jedan od najuticajnih rok bendova na ovim prostorima, „Partibrejkers“ i jedan od najpopularniji rok sastav u Srbiji – „Van Gog“ uz koji će Novosađani dočekati ponoć.

Pored njih, Novosađani će uživati u nastupu banjalučke „Rok Simfonije“, sa više od 50 muzičara na sceni, uključujući simfonijski orkestar i hor, ali i u svirci svojih sugrađana, benda „Love Hunters“. Uvod u najuzbudljiviju noć prepušten je novosadskom bendu u usponu, „Štikle i vikleri“.

Pored svirke na centralnom trgu, u Katoličkoj porti, kao i u Ulici kralja Aleksandra u organizaciji „Radija As FM“ biće organizovane bine sa DJ setovima koji će tokom dana i noći zabavljati ljubitelje elektronske muzike. Za one koji vole klasiku, lepa vest je da nas 1. januara tačno u podne u „Saletli“ u Dunavskom parku očekuje prava poslastica za muzičke sladokusce – nastup Gudačkog orkestra.

Za doček Nove godine koja se obeležava po Julijanskom kalendaru, u sredu, 13. januara na Trg slobode dolazi Goran Bregović, jedno od najpoznatijih imena svetske muzičke scene. Iste večeri, Novosađane očekuje i nastup slovenačkog muzičara „Magnifico“ sa srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički“, ali i tamburaškog orkestra „Zorule“.

Izvor: Srbija.travel