Prijava građana za turističke vaučere 2023 počeće prvog radnog dana sledeće godine, odnosno 4. januara, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić.

Prijava građana za turističke vaučere počeće prvog radnog dana sledeće godine, odnosno 4. januara, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić.
Kandić je za Euronews Srbija rekao da će građanima biti na raspolaganju 100.000 vaučera od po 5.000 dinara.
Vaučeri građani mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su, kako je naveo, nepromenjeni u odnosu na ranije godine.
Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.
"Prijava vlasnika smeštajnih kapaciteta koji žele da ugoste turiste je počela 20. decembra i do sada se već prijavilo 2.623 vlasnika ugostiteljskih objekata", rekao je Kandić.
Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, kojom je za narednu godinu obezbeđeno 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana u Srbiji.

Izvor: https://mto.gov.rs