Sledeće godine će Vlada Srbije za odmor u zemlji povećati broj vaučera sa 46.000 na 60.000. Glavni cilj ove akcije je da se priušti odmor penzionerima, nezaposlenima i onima sa malim primanjima.

Vaučeri u Srbiji za odmorSledeće godine će Vlada Srbije za odmor u zemlji povećati broj vaučera sa 46.000 na 60.000. Glavni cilj ove akcije je da se priušti odmor penzionerima, nezaposlenima i onima sa malim primanjima.
Tokom posete Nišu, premijer Aleksandar Vučić najavio je veća investiranja u banje na jugoistoku zemlje. Tamo se nalaze Prolom Banja, Vranjska Banja, Kuršumlijska Banja i mnoge  druge koje će, kako je obećano, ponovo oživeti. Da se podsetimo, interesovanje građana i ugostitelja je bilo veliko, tako da će ova akcija biti organizovana i sledeće godine, navodi ministar. Najtraženije destinacije bile su Prolom Banja, Zlatibor, Lukovska Banja, Sokobanja, Vrnjačka Banja. Gradovi iz kojih je najviše turista pokazalo interesovanje za vaučere su Beograd, Novi Sad, Pančevo i  Niš. Po kategoriji stanovništva najzainteresovaniji su bili penzioneri, slede zaposleni i lica iz evidencije NZS.