U predhodnih nekoliko dana na Zlatiboru je boravila organizovana grupa ...

U predhodnih nekoliko dana na Zlatiboru je boravila organizovana grupa predstavnika turističke agencije „R-turs“ iz Moskve sa svojim partnerima iz većih gradova i regiona Ruske federacije na osnovu kontakata i dogovora koje je Turistička organizacija „Zlatibor“ ostvarila na sajmu turizma u Moskvi sa gospodinom Ratkom Čitakovićem, vlasnikom agencije “R-turs” i gospodinom Lebed Aleksejem Borisovičem, direktorom agencije “Devisu” u septembru ove godine.

U toku posete partneri iz Rusije su uz posredovanje i aktivnu ulogu Turističke organizacije „Zlatibor“ upoznali se sa predstavnicima turističke ponude Zlatibora, obišli najposećenije atrakcije samog Zlatibora, uključujući Tornik i Mokru Goru. Pritom su pokazali najveće interesovanje za poslovanje u domenu zdravstvenog turizma, i saradnju sa Institutom „Čigota“.

Turistička agencija „R-turs“ je na osnovu toga već uključila Zlatibor kao destinaciju u sve svoje paket –aranžmane koji uključuju posetu Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije i Balkana. S tim u vezi dogovoreno je da s obzirom da je „R-turs“ već obezbedila čarter avio-prevoz sa nekoliko aerodroma iz Rusije ka Beogradu dva puta nedeljno za narednu godinu, da Turistička organizacija „Zlatibor“i Institut „Čigota“ organizuju prevoz iz Beograda do Zlatibora, dok će poslove na animaciji turista u samoj destinaciji preuzeti na sebe Turistička organizacija „Zlatibor“ organizacijom izleta ka najposećenijim atrakcijama na Zlatiboru i okolini (Muzej „Staro selo“, Stopića pećina, Gostiljski vodopad, Tornik, Morka Gora, Višegrad, Kanjon Uvca).

Imajući sve navedeno u vidu može se očekivati da će se u narednom periodu osetiti pouzdan i konstantan porast turista iz Ruske federacije na Zlatiboru.

Izvor: Srbija.travel