Uz veliki broj meštana i turista koji borave na Zlatiboru ...

Uz veliki broj meštana i turista koji borave na Zlatiboru u Jablanici, u porti crkve brvnare i u ambijentu stoletnih borova, svečano je proslavljen doček Pravoslavne Nove godine. Svečanoj proslavi prethodila je večernja liturgija, zatim svečano nalaganje drugog dela badnjaka, a posle toga meštani su uz trubački orkestar i pevačke grupe gostima služili tople napitke, lovački gulaš i svadbarski kupus koji su pripremljeni na licu mesta.

Kao i svake godine do sada, Božić bata je podelio deci novogodišnje paketiće a najmlađi su svojim recitacijama upotpunili novogodišnji program. Organizator dočeka je Turističko udruženje „Jablanica“ koje već godinama organizuje razne manifestacije za meštane i ostale ljubitelje Zlatibora.

Na Zlatiboru je svečano dočekana Pravoslavna 2016. Nova godina. Svi posetioci, koji su se našli na Kraljevom trgu mogli su da uživaju u zabavnom programu koji su organizatori, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Kulturno -sportski centar iz Čajetine pripremili gostima.

Program je počeo u 21.00 čas nastupom Stefana Stefanovića. Ovaj pevač je želeo da se nastupom zahvali Turističkoj organizaciji Zlatibor koja mu je pomogla da snimi spot na Zlatiboru. Nakon njega binu su zauzele mlade zvezde Milica Pavlović i Milan Dinčić Dinča.

U ponoć čestitke, poljubci, lepe želje i veličanstveni vatromet koji je obasjao prepun trg na Zlatiboru ostaće duboko urezani u sećanje svima na još jedan spektakl koji je održan na Zlatiboru. Ovim koncertom organizatori su zaokružili niz manifestacija koje su se održavale u turističkom centru Zlatibor za vreme praznika.

Izvor: Srbija.travel