Od januara do danas izdato je već 20.000 vaučera za odmor u Srbiji, ova podsticajna mera Vlade Republike Srbije u potpunosti je zaživela.

Vaučeri za odmor u SrbijiInteresovanje za vaučere za odmor u Srbiji je veliko - izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Od januara do danas izdato je već 20.000 vaučera. Za prošlu godinu taj broj iznosio je nešto više od 14.000. Ova podsticajna mera Vlade Republike Srbije u potpunosti je zaživela. Godina 2016. će sigurno biti rekordna kada su u pitanju dolasci domaćih turista - rekao je ministar Ljajić.
U prva tri meseca ove godine je ostvaren porast ukupnog broja dolazaka turista za 17% u odnosu na isti period prošle godine, a broj domaćih turista povećao se za 16% u odnosu na prva tri meseca prošle godine, a stranih čak 19% više.
Od ukupnog broja prijavljenih najviše je penzionera, skoro 60%. Građani su najzainteresovaniji za odmor u Prolom banji, Banji Koviljači, Lukovskoj banji, Sokobanji, Kopaoniku...
Turisti koji koriste vaučere moći će svoj odmor da provedu u nekom od 543 ugostiteljskih objekata u Srbiji.
Akcija za odmor uz vaučere pokrenuta je u junu prošle godine. Tada su građani mogli da odsednu u duplo manje objekata nego ove godine.
Da podsetimo, vaučer iznosi 5.000 dinara i pokriva samo usluge smeštaja. Korišćenje vaučera traje najmanje 5 dana, a korisnici mogu biti penzioneri, nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, radno angažovana lica sa primanjima manjim od 60.000.oo dinara.