U Turističkoj organizaciji „Zlatibor“ 23. decembra održan je jednodnevni seminar ...

U Turističkoj organizaciji „Zlatibor“ 23. decembra održan je jednodnevni seminar sa ciljem daljeg razvoja seoskog turizma na Zlatiboru.

Teme koje su prezentovane domaćinima bile su u vezi pisanja biznis plana koji predstavlja neophodan element za pisanje svakog projekta-predavač Danijela Panić, RRA „Zlatibor, zatim stručno predavanje u vezi gastronomske ponude, njenog normiranja i značaja tradicionalnih jela u seoskom turizmu-predavač Radmila Vasiljević profesor u penziji i na kraju primeri dobre prakse seoskog turizma država iz okruženja (regija Istre, Hrvatska) kao i novi primeri ugostiteljskih usluga u seoskom turizmu koji imaju karakter „eko smeštaja“-predavač Miljko Radišić,TO „Zlatibor“.

Seminaru je prisustvovalo 25 lica koji poseduju važeću kategorizaciju ili su spremni da kategorišu svoja seoska domaćinstva kao turistička. Prisutne je pozdravio direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić, koji je najavio dalju podršku u vezi promocije i novih aktivnosti na unapredđenju usluga u seoskom turizmu opštine Čajetina.

Izvor: Srbija.travel