Vauceri za odmorPotomci porodice Grujić će otvoriti vrata za posetioce svog doma- ...

Potomci porodice Grujić će otvoriti vrata za posetioce svog doma- muzeja za novogodišnje praznike. Naime, 01. januara će na taj način učestvovati u manifestaciji „Ulica otvorenog srca“. Takođe i 02. januara će biti otvoren sa željom da što veći broj turista poseti njihovu porodičnu baštinu.

Dom Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17 je jedinstvena kuća umetnosti, istorije, diplomatije i avangarde, koja čuva umetničku kolekciju sakupljanu tokom dva i po veka tradicije ove diplomatske porodice. Ovaj muzej ne sadrži samo prošlost jedne ugledne srpske porodice, već i istoriju i tradiciju čitave srpske države.

Dom -Muzej Jevrema Grujića je otvoren pod pokroviteljstvom Grada Beograda, a u njemu posetioci mogu da vide dela najznačajnijih srpskih slikara: Paje Jovanovića, Uroša Predića, Steve Todorovića, Uroša Kneževića, Arsenija Petrovića, Zore Petrović, Ivana Tabakovića, Đorđa Krstića, zatim skulpture, stilski nameštaj, oružje iz Prvog i Drugog srpskog ustanka, među kojima je i puška Hajduk Veljka, umetničke predmete, kao i bogat arhivski materijal i to sve u autentičnom ambijentu gradske vile s kraja 19. veka.

Izvor: Srbija.travel