Narodni muzej u Beogradu organizuje manifestaciju Muzej u srcu grada ...

Narodni muzej u Beogradu organizuje manifestaciju Muzej u srcu grada koja će trajati tokom zimskog školskog raspusta u Muzeju Vuka i Dositeja. Manifestacija je namenjena svim zainteresovanim sugrađanima i posetiocima Beograda, a sastoji se od niza aktivnosti osmišljenih i za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore.

Program manifestacije:

  • Muzej u komšiluku – svake nedelje (od 31. januara) od 12.00 do 13.00 časova  uz kafu ili čaj razgovaraće se o raznim temama. Prve nedelje (31. januara) govoriće se o sakralnim objektima koji su tokom vekova podizani i rušeni u blizini Muzeja Vuka i Dositeja. Na sledećem druženju (07. februara) tema će biti gradske kafane kao mesta za okupljanja i razgovor, a poslednje nedelje (14. februara) razgovor će se ticati mode i oblačenja od 18. veka do danas.
  • Muzej za bake, deke i unuke – svakog petka (29. januar, 05. i 12. februar) od 12.00 do 13.00 časova. Bake i deke očekuje stručno vođenje, dok su za najmlađe pripremljene zanimljive radionice.
  • Koncert – 11. februara od 18.00 časova u prostorijama Muzeja, predviđen je koncert učenika muzičke škole „Vučković“.
  • Filmske projekcije – 04. februara od 18.00 časova, zbog velikog interesovanja sledi još jedna projekcija prvog srpskog igranog filma Karađorđe (Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa).

Izvor: Srbija.travel