Konferencija za novinare Turističke organizacije Pančeva povodom predstavljanja sveukupne turističke ...

Konferencija za novinare Turističke organizacije Pančeva povodom predstavljanja sveukupne turističke ponude ovog grada i okoline, kao i najave dve manifestacije koje će se u najskorijem periodu održati na teritoriji Pančeva – „Slaninijada“ i „Vinarijada“ održava se u utorak, 02.februar 2016. godine, u 11.00 časova, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, Čika Ljubina 8 (prvi sprat), Beograd.

Prisutnima će se obratiti:
• Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančevo
• Branislava Bogdanović, Turistički klub „Kačarevo“
• Bogdan Ankucić, predsednik Udruženja vinara „Sv. Trifun“ iz Dolova
• Đorđe Stajić, član Udruženja vinara „Sv. Trifun“ iz Dolova

Od 18. do 21. februara 2016.godine održaće se 29. Slaninijada u Kačarevu u organizaciji Turističkog kluba Slaninijada. Slaninijada 2016. očekuje učešće oko 300 izlagača sa preko 100 tona slanine i ostalih proizvoda. Tradicionalno, kao i svake godine, može se očekivati interesantan prateći program i izlagače iz čitave Srbije.

Udruženje vinogradar i vinara “Sveti Trifun Dolovo osnovano je 1998. godine i redovno organizuje „Vinarijadu“ tradicionalnu manifestaciju koja je postala jedan od simbola Dolova i ovog dela Banata. Ove godine se od 04. do 15. februara organizuje 18. „Vinarijada“, koja obuhvata promovisanje vinogradarstva i vinarstva na više lokacija, niz stručnih predavanja, kao i ocenjivanje uzoraka mladih vina u 4 kategorije. Završno veče sa rezanjem slavskog kolača, dodelom priznanja, kulturno-muzičkim programom i svečanom večerom održaće se na dan Sv. Trifuna, zaštitnika vinogradara i vinara u nedelju, 14. februara 2016. godine.

Izvor: Srbija.travel