Godinama već Turistička organizacija „Zlatibor“ i opština Čajetina kao organizatori ...

Godinama već Turistička organizacija „Zlatibor“ i opština Čajetina kao organizatori novogodišnjih dočeka na Zlatiboru se trude  da doček Nove godine na „Kraljevom trgu“ bude jedan od najposećenijih i najspektakularnijih u Srbiji. To pravilo ispoštovano je i ovaj put prilikom ispraćaja stare 2015. i dočeka Nove 2016. godine u novogodišnjoj noći, čime je Zlatibor još jednom potvrdio da je najposećeniji turistički centar u Srbiji.

Doček je započeo još oko 18.00 časova novogodišnjom predstavom „Deda Mraz i Zeka Lepotan“ za najmlađe goste Zlatibora, kada su mališanima po završetku predstave Deda Mraz i Zeka podelili poklončiće.

Glavni deo novogodišnje večeri bio je koncert Sergeja Ćetkovića na prepunom „Kraljevom trgu“ sa početkom u 22.00 časa kome je prisustvovalo preko 25.000 posetilaca. I na niskoj temperaturi, Sergej je napravio odličnu atmosferu, svi su igrali i pevali uz njegove hitove.

Nakon odbrojavanja poslednjih minuta u staroj godini, na binu su izašli trubači Radiše Vitezovića, a veličanstveni vatromet je obasjao čitavu planinu.

U pratnji trubača Sergej je otpevao legendarnu „Nesanicu“ , a potom je usledio nastavak koncerta, u toku koga se na bini zbila i romantična veridba, čime je Sergej pokazao da je veliki profesionalac i balkanska zvezda.

Pored dočeka na otvorenom, oko 20.000 gostiju Novu godinu je dočekalo u zlatiborskim hotelima i restoranima.

Izvor: Srbija.travel