Nakon velikog uspeha festivala u januaru 2015. godine, „British Council“ ...

Nakon velikog uspeha festivala u januaru 2015. godine, „British Council“ po drugi put organizuje festival britanskog filma pod nazivom „Film and Chips“ u Beogradu i Novom Sadu. Publika će u bioskopima Doma omladine Beograda i „Arena Sinepleks“ od 21. do 24. januara 2016. godine imati prilike da pogleda premijerne filmove najnovije britanske produkcije i upozna autore koji su svojim radom privukli veliku pažnju na najvažnijim svetskim festivalima u Berlinu, Kanu, Torontu, Veneciji i Londonu.

Tema festivala „Novi talenti, nove tehnologije“ poziva publiku da se upozna sa mladim autorima i glumcima kojima svetska kritika predviđa blistave karijere, kao i novim tehničkim dostignućima koja neočekivano utiču na način pričanja filmske priče.

Kroz filmove, ali i bogat prateći program namenjen filmskim profesionalcima (organizovan u saradnji sa Srpskom filmskom asocijacijom i Jugoslovenskom kinotekom), bavićemo se budućnošću filmske umetnosti – od korišćenja novih tehnologija i animacije u produkciji pa sve do novih oblika i platformi za distribuciju filmova.

Program možete videti ovde: http://www.britishcouncil.rs/programmes/arts/filmandchips/programme

Izvor: Srbija.travel