Novosađani će imati priliku da po četvrti put Pravoslavnu 2016. ...

Novosađani će imati priliku da po četvrti put Pravoslavnu 2016. godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu uz raznovrstan muzički program i vatromet u ponoć. Za Novu godinu koja se obeležava po Julijanskom kalendaru u noći 13. januara, dolazi Goran Bregović, jedan od istaknutijih muzičara na svetskoj muzičkoj sceni.

Program sa početkom u 21.00 čas, započinje nastupom tamburaškog orkestra ,,Zorule“, potom nastupa novosadski sastav ,,Garavi sokak“, a petnaest minuta pre ponoći se očekuje koncert Gorana Bregovića. Kako se program nastavlja u noći 14. januara na sceni mu se pridržuju Mladen Vojičić – Tifa i Alen Islamović. Sudeći po najavljenom broju turista i popunjenosti smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu, očekujemo veliku posećenost kako od strane lokalnog stanovništva tako i od strane turista. Prošle godine na dočeku Pravoslavne Nove godine prisustvovalo je oko 60.000 posetilaca, te se i ovaj put očekuje jednako dobra posećenost.

Novi Sad je poznat kao mesto dobrog provoda i bezbednog okupljanja. Za vreme proslave na Trgu će biti angažovana redarska služba, a u koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje napitaka, bilo koje vrste oružja i pirotehničkih sredstava. U svim ulicama užeg centra grada zabranjuje se ulazak vozilima, osim za vozila organizatora manifestacije, javno-komunalnih preduzeća i prioritetnih vozila.

Izvor: Srbija.travel