Do sada izdato 65.000 vaučera za odmor u Srbiji - akcija traje do 15. oktobra, ministar je istakao da misli da će ukupno 80.000 vaučera za koje su obezbeđena sredstva biti potrošena već u avgustu.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je do danas izdato 65.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Ministar telekomunikacija trgovine i turizma Rasim Ljajić

"Mi smo planirali za celu godinu 60.000 vaučera, ali smo morali da izdvojimo dodatna sredstva iz budžetske rezerve da bi se akcija natavila", rekao je Ljajić koji je prisustvovao završnom događaju promotivne kampanje "Vidi Srbiju - savršen odmor na dohvat ruke" na Trgu Republike. Navodeći da je planirano da akcija traje do 15. oktobra, ministar je istakao da misli da će ukupno 80.000 vaučera za koje su obezbeđena sredstva biti potrošena već u avgustu. Kako kaže, akcija će tada ili biti prekinuta ili će se tražiti dodatna sredstva. "Ova akcija je dala ogroman doprinos razvoju domaćeg turizma. Unazad dve godine imamo značajan rast broja domaćih turista zahvaljujući akciji sa vaučerima", rekao je Ljajić.

07.07.2017