U okviru manifestacije Beogradska zima tokom decembra će jedna od ...

U okviru manifestacije Beogradska zima tokom decembra će jedna od pet ključnih tačaka na kalendaru zabavnih dešavanja u prestonici biti novi i jedinstveni događaj „Beogradski novogodišnji festival“, koji će se održati od 18. do 30. decembra 2015. godine na Beogradskom sajmu. Poput svetskih metropola koje se tokom praznika pretvaraju u prizore iz najlepših bajki i grad Beograd i prostor Beogradskog sajma tokom festivala, biće ukrašeni raskošnim novogodišnjim ukrasima, svetiljkama i dekorisanim jelkama.

Beogradski sajam će se potruditi da svojim kapacitetima ponudi Beograđanima i gostima Beograda mesto i atmosferu u kojoj će moći da provedu nezaboravne trenutke druženja i opuštanja sa porodicom i prijateljima – „Beogradski novogodišnji festival“.

Kao najlepši uvod u praznično slavlje „Beogradski novogodišnji festival“ biće centralno mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, klizališta, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu i kupovine poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama. Ulaz za sve posetioce i sadržaje je besplatan. Zapravo, ovogodišnja ulaznica za „Beogradski novogodišnji festival“ su novogodišnje poruke ljubavi, zahvalnosti, vere i nade koje će svi posetioci na ulazu moći da ubace u Jana bocu. Svaka poruka simbolizuje jednu kapljicu koja vredi jedan dinar. Ukupan broj poruka koje se sakupe u Jana boci na kraju manifestacije predstavljaće novčani iznos koji će u vidu novogodišnjih paketića Beogradski sajam i Jana voda donirati udruženju NURDOR. Ovo je nastavak humanitarne aktivnosti koju Jana voda sa porukom tradiconalno sprovodi na svom sajtu www.vodasaporukom.com, a sada želi da uoči Nove godine zajedno sa Beogradskim sajmom pokrene pozitivan talas dobrih promena.

Sadržaj:

Hala 2 nivo C
Raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom: Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić-Manda i Predrag Vuković- Peđolino.  Dečje predstave igraće se svakodnevno u terminu 11_15, a muzičko scenski programi 18 časova, dok će tokom vikenda odvijati u tri termina: od 12, 15 i 18 časova. Uz organizovan prevoz, deca iz beogradskih vrtića će besplatno gledati predstave u kojima će učestvovati naši poznati glumci, trupe i ansambli iz cele Srbije, među kojima su: pozorište Pinokio, hor Čarolija, Dubravko Jovanović i trupa, baletski studii, folklorni ansambli, horovi, vokalne grupe i solisti Dečjeg Kulturnog centra Beograd.

Ledeni atrijum – klizalište, od 16. decembra 2015. do 16. januara 2016. godine. Besplatno je klizalište. Postoji mogućnost iznajmljivanja klizaljki po ceni od 100 din po satu.

Hala 2 nivo A i Hala 1A – Veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova

Hala 1 – Zona adrenalinske zabave sa velikim luna parkom

«Kod Jelena u Xali 4»  – Zabava za sve posetioce kroz zabavne igre: Jelen Pivolovac, Jelenov Rog i Jelen Pong. Besplatan muzički program, uz učešće Legendi, Zvonka Bogdana, Dejana Petrovića i drugih, proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa.

Raspored koncerata:
Petak, 18.12. Veliko Otvaranje – LEGENDE
Subota, 19.12. RnR mladi bendovi
Nedelja, 20.12. RnR mladi bendovi
Ponedeljak 21.12. METEOR – Mega Tezga Orkestar (Beogradska noćna scena predstavlja 17 Veličanstvenih kafanskih heroja)
Utorak, 22.12. Dejan Petrović Big Bend
Sreda, 23.12. Crne Mambe i Najda (originalni bend Šabana Bajramovića pojačan Najdom i njegovim etno programom „Bilo jednom na Balkanu“)
Četvrtak, 24.12. Bend Nikole Grbića Grbe
program “Kafana je moja sudbina”
Petak, 25.12. Bend Pece Jovanovića – od Kvake do Izlaza
Subota, 26.12. Novica Zdravković – veče pesama Tome Zdravkovića
Nedelja 27.12. OĐILA i prijatelji
Ponedeljak 28.12. METEOR – Mega Tezga Orkestar (Beogradska noćna scena predstavlja 17 Veličanstvenih kafanskih heroja)
Utorak 29.12. ZVONKO BOGDAN
Sreda 30.12. Belgrade Old Stars koktel bend – žurka za kraj, sve od svih

Sa očekivanom posetom od 200.000 ljudi za 13 dana, Beogradski sajam će nastaviti i u godinama koje nadolaze, kreiranje novog i prepoznatljivog događaja u budućnosti kako bi ova manifestacija postala pravi međunarodni festival koji će privlačiti inostrane goste i time doprinositi pozicioniranju Beograda kao atraktivne turističke destinacije.

Radno vreme:11.00 – 20.00 časova.
Radno vreme «Kod Jelena u hali 4»: radnim danom od 15 do 23, vikendom od 13.00 do 23.00 časova.

Ulaz besplatan na sve sadržaje, cena parkinga 150 din./dan.

Izvor: Srbija.travel